piątek, 27 stycznia 2012

OWOCE MORZA

OWOCE MORZA
-500g krewetek,
-pomidory z puszki,
-jedna paczuszka ryżu,
-połowa dużej cebuli lub jedna mała, 
-dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego,
-zioła prowansalskie,
-sól i pieprz.


Krewetki smażymy na oliwie do przyrumienienia. Pomidory z puszki miksujemy z koncentratem pomidorowym i ziołami prowansalskimi.
Ryż gotujemy, a cebulę podsmażamy na patelni. 
Krewetki dodajemy do zmiksowanego sosu następnie wrzucamy na patelnie do mieniącej się cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kiedy sos pomidorowy z krewetkami jest gotowy podajemy go z ryżem.




















SMACZNEGO!!!







3 komentarze:

  1. Boję się krewetek;[ Nie wiem czy się przełamię.

    OdpowiedzUsuń
  2. urodzisz chłopczyka czy dziewczynkę?;) czy jeszcze nie wiadomo?

    OdpowiedzUsuń
  3. Drugiego lutego powinnam wiedzieć.

    OdpowiedzUsuń